2013. november 27., szerda

Kik azok az élénk gyerekek?


Leírtam egy esti élményemet a facebook-ra néhány nappal ezelőtt:
Blogom Barni fiamról szól, illetve rajta keresztül a szuperérzékeny, élénk gyerekekről. 
Ma esti történet: Míg lányom jó éjt puszit követel, ő kis pasi, így csak pacsit (ahogy ő mondja csapit) kér. Kérdezte tőlem, anya nagy telefonozhatok - tablet-en játék? Mondtam neki nem, mert késő van! Élénk gyerek reakciója: Nem pacsit ad, csak egy úját teszi a tenyerembe, és bánatos képet vág!
Ilyenkor öröm egy ilyen gyerek anyukájának lenni!


Egy évvel ezelőtt kisfiam biztos, hogy a hír hallatán -hogy nem játszhat lefekvés előtt- dührohamot kapott volna, kiabálva mindent szétdobálva, talán még a már alvó nővérét is felébresztve reagált volna.

Ha túl vagytok E.Aron Szuper érzékenységet kereső tesztjén (www.szupererzekeny.hu), és a ti gyermeketek/unokátok is beleesik abba az 5%-ba amely a szuperézékeny gyerekeket és felnőtteket alkotja.
Akkor ez a blog neked való! Főleg neked való, ha gyerek nem egy "egyszerű" gyerek.

Kik az élénk gyerekek?
Ők átlagos gyerekek, akik intenzívebbek, körültekintőbbek, érzékenyebbek, és kitartóbbak, sokkal nehezebben bírják a változásokat mint más gyerekek.

Mary Sheedy Kurcinka egy USA-ban élő jelenleg okleveles nevelési tanácsadó, de diplomát szerzett mint családszociológus és bölcsőde-, valamint óvodapedagógus. Két gyeremekét anno nem tudta "hova sorolni" így kezdett kutakodni egy olyan nevelési módszer után ami nem ellenállást, hanem együttműködést vált ki ezekből a gyerekekből. Sok év kutatás, oktatás és saját tapasztalat után született a könyv, amelyet feltett szándékom egyszer Magyarországon is kiadatni, vagy akár kiadni a Hogyan nevelj élénk gyeremeket, melynek persze van folytatása és munkafüzet is készült hozzá.

Néha fogok saját képet ideilleszteni. 
Íme fiam egy dühroham után, körülbelül egy évvel ezelőttről: (csendélet)


Ha bővebben érdekel az élénkség látogass el honlapomra: www.elenkgyerekek.com





Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése