2013. december 3., kedd

Tölts egy pohár kávét/teát magadnak, és kezd felfedezni a „titkait” az élénk gyermek felnevelésének!

A könyv "használati utasítása" az írónő Mary S. Kurcinka tollából:
"A könyv tartalmazza számodra azokat a naprakész elméleteket és technikákat, amik a leginkább alkalmazhatóak. Kérlek használd mint egy útmutatót, ne úgy mint egy utasítást, úgy ahogy neked a legjobb. Használd az információkat és élvezd az eredményt. Hagyd figyelmen kívül a nagyját. Csak te tudhatod pontosan mi az, amire neked és gyermekednek szüksége van ebből.
És legutoljára tudnod kell, hogy a mottónk a Hogyan nevelj élénk gyermeket? ugyan azt sugallja:

A fejlődés a fontos, nem a tökéletes

Szülőnek lenni, és egészséges kapcsolatot építeni a gyermekkel egy soha nem végig érő folyamat --még akkor sem, ha gyermek már felnőtt. Jó napok és rossz napok is vannak. A fejlődés, mint cél eléréséhez nem szükséges várni a bizonytalan végkimenetelre. Meg tudunk számolni minden másodperc megértést, minden meghiúsult próbálkozást a határok feszegetésére, minden ölelést mint a siker zálogát.
Legyünk jóindulattal magunkkal szemben, ünnepeljünk meg minden békés pillanatot és „a szülői nagyság” óráit, még akkor is ha az egész nap nem tökéletes. Meg tudunk bocsátani magunknak, ha felkapjuk a vizet csalódottságunkban vagy hirtelen haragunkban, felismerve, hogy nem lett volna szabad szidalmazni, de emberek vagyunk. A fejlődés időbe telik. Viselkedésmintát megváltoztatni, megerősíteni régi képességeket és tanulni újakat nem történik gyorsan
Ezért van szükségünk arra, hogy számba vegyünk minden apró sikert. Szerencsére azok a pici, apró sikerek olyanok mint a nedves, tapadós hópelyhek: hógolyóvá állnak össze. Összegyúrnak egy boldog egészséges kapcsolatot. És remélem, hogy ahhoz hasonlóan mint akik előtted járnak az úton, te is képes leszel mondani, „Most már el tudom, hinni, hogy az élénkség egy csodálatos ajándék.”
És sose feledd: A fejlődés és nem a tökéletesség a célunk."

Ha bővebben érdekel az élénkség látogass el honlapomra: www.elenkgyerekek.com 



Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése