2014. január 20., hétfő

Amikor észleled, hogy gyermeked "más" mint a többi, felmerülhet benned, hogy esetleg egészségügyi problémája van!

Kurcinka amit a majdnem 30 év alatt megtanult, mióta élénk gyermekekkel és családjaikkal foglalkozik, az az, hogy az élénk viselkedés igazán kiesik a tipikus emberi viselkedés tartományából--bonyolultabb, de mégis átlagos.
Félelmetes lehet, ha olyan gyermeked van, aki túl határozott és makacs, és azon töprengsz, hogy más is lehet ennek az oka. Azért szokták sokan megkérdezni tőle, „Honnan tudod, hogy a gyermeked élénk vagy egészségügyi problémája van-e, mint például a figyelem zavar, hiperaktivitással, szenzomotoros diszfunkcióval vagy a nélkül, ami  teljes körű fejlődési rendellenességgel, vagy más egyéb állapottal írható le?

Egy élénk gyermeknek gyakran van egészségügyi problémája is. Például élénk és Down kóros, vagy beszéd zavarai vannak. A viselkedése inkább egészségügyi problémából fakad, és nem alkati dolog. 

Hagyj időt magadnak hogy leírd, és jellemezd a viselkedést, ami nem tetszik neked, aztán beszéld meg az orvosoddal,  a körzeti nevelési tanácsadóval, vagy más gyermekekkel foglalkozó szakemberrel.
Korai diagnózis és kezelés rengeteget számít,  ne fejezd be ennek a könyvnek az olvasását.




Ha bővebben érdekel Kurcinka módszere gyerek el képzésemre! Válassz közülük itt:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése