2014. január 3., péntek

Kibelezem saját családi ünnepeinket:


Most játékra hívlak benneteket!
Itt kommentben, vagy facebook oldalamon válaszolhattok.


  • Az ilyen könyveket a nők olvassák. A könyvben sok férfi szülő is szerepel, de ez itt kis hazánk. Első tanulság: Rá kell erőltetni a párodra, hogy olvassa el a könyvet -persze ha férjed nem szeret olvasni.
  • Valóban nem adtunk neki ajándékokat becsomagolva az év során, hogy eddzük őt, olyanokkal amik nem jó ajándékok számára.
  • A gyerek olyan ideges volt az ajándék miatt, amit ad és olyan izgatott volt az ajándékok miatt amit esetleg kap, hogy nem bírta a feszültséget.
  • Az élénk gyerekeknek nem tesz jót, ha össze vissza fekszenek, fiam iskola időben fél 9-kor fekszik. Általában szünetek idején (főleg a tanév köztinél) oda szoktam figyelni a fektetésre. Ez most a téli szünet idején nem sikerült. fél 9 - fél 10 körül fekszenek össze vissza, miután már napok óta nem tud elaludni, próbáltam figyelni, hogy álljunk be a 9 órára.
  • Ráadásul ezek a gyerekek átveszik a szülők feszültségét, és egy ilyen alkalom mindig feszültséget generál, ráadásul nekem előjött a hátbajom is reggel, ettől is eléggé feszült voltam.
  • A szilveszter után elhatároztam, hogy ismét beszélek vele, mit érzett, és próbálom tanítani -ez egy következő fokozat, arra hogy amikor érzi, hogy jön a fejében az írás -ahogy ő mondta, akkor lépjen ki a szituációból. Ez azonban nem megy egyik dührohamról a másikra. (A rossz hír az, hogy akkor nem érezte az irkafirkát a fejében, de mégis dühroham lett a vége, bár bőgős dühroham, igyekszem alkalmat találni egy mély beszélgetésre, mi is történt, és mit tudunk tenni, hogy ne legyen több ilyen.)

Várom történeteiteket, veletek, gyermekeitekkel hogy zajlott a karácsony!
Ha érdekelnek a csúnya szavak átfordításai látogass el honlapomra: www.elenkgyerekek.com

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése