2014. február 3., hétfő

Mi az alaptermészet?

Mi az alaptermészet?


A legújabb személyiség kutatás bemutatja, hogy genetikai háttere van annak, hogyan reagál gyermeked a környezetre. Az első és a legtermészetesebb reakciót nevezzük alaptermészetnek.
A kutatók felfedezték, hogy az alaptermészetnek biológiai, neurológiai és pszichológiai alapjai vannak, ami befolyásolja gyermeked hangulatát, a lehiggadás képességét, és az aktivitás szintjét.
Ezt nem te képzeled be, hogy gyermeked sokkal könnyebben elkeseredik és hosszabb ideig tart, mint más gyerekeknél. Amit ma már tudunk, hogy néhány gyermek természetüknél fogva sokkal könnyebben felkavarodik. Ők az élénk gyermekek, amikor meglepődnek vagy fenyegetve érzik magukat, a pulzusuk megemelkedik, a vérnyomásuk felmegy, stressz hormonok kerülnek a szervezetükbe, és az EEG szerint az agytevékenységük sokkal aktívabb a jobb agyféltekében. 

 Ebben semmi meglepő sincs, hogy számukra sokkal nagyobb erőfeszítés és képesség kell a lehiggadáshoz, és végül meg kell tanítanunk nekik, hogyan szedjék össze magukat.
Más gyerekeknek valószínűleg sokkal kézenfekvőbbnek tűnik ugyan az az esemény: a szívverésük nem nő, stressz hormonok nem árasztják el testüket. A feladat, hogy irányítsuk őket és segítsünk nekik megnyugodni, sokkal könnyebb. Úgy hisszük, hogy a különbség a fiziológiai felépítésben, a központi idegrendszer határozza meg.


Az alaptermészetekről bővebben honlapomon a www.elenkgyerekek.com-on olvashatsz.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése