2014. március 20., csütörtök

A te gyermeked azonnal válaszol? -az enyém este kezd beszélni...

3.REAKCIÓ IDŐ: A befelé fordulók szeretnek gondolkodni a problémákon, és csak utána beszélni róluk. 
Egy befelé forduló nincs kész arra, hogy megossza a gondolatait mielőtt lehetősége lenne megrágni azt. Amilyen frusztrált lesz az extrovertált az introvertálttól a beszélgetés lelkesedésének hiánya miatt, minél több energiát fektet bele az extrovertált, annál jobban próbál menekülni az introvertált. Ahogy a befelé fordulónak lesz lehetősége gondolkodni, készen állnak a témáról való beszélgetésre.
Megadva az időt egy problémáról gondolkodni az introvertáltaknak, bár ez nem mindig könnyű egy extrovertáltnak, aki akkor gondolkodik, amikor beszél, és most azonnal akar beszélni, abban a percben!
A kifelé fordulóknak tudniuk kell, hogy a befelé fordulók csendje vagy késleltetett válasza nem jelent „nincs gondolatot”. Engedve introvertált gyermekednek időt, hogy szünetet tartson, és válaszoljon mielőtt elvárják a választ, energiát ad neki. Ne várd el tőle, hogy elmesélje mi történt a suliban vagy a napköziben, ahogy hazaér. Szüksége van a vele történtek mérlegelésére, mielőtt megosztja azokat. Nem makacs, vagy tartja vissza az információkat. Az introvertáltak okosak. Vannak válaszaik. Egyszerűen csak kicsit hosszabban kell várnunk rájuk. Megtaníthatsz neki ilyeneket mondani: „Kis időre van szükségem, hogy végiggondolhassam” Vagy” Visszatérek rád” Vagy egyszerűen” Aha, tudjál róla, hallottam amit mondtál.
Ne lepődj meg, ha az introvertáltat lefekvés időben kezd beszélni. Úgy tűnik, mintha az időt akarná húzni, de az igazság az, hogy volt ideje megrágni a napja történéseit, és most van kész megosztani ezt veled. Biztosíts neki beszélgetés időt, a lefekvési rituáléban.

 Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod az energiatöltődés módjait.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése