2014. március 28., péntek

Saját energiakészleteid feltöltése

 Megismerve saját típusodat segít megérteni reakcióidat a gyermeked felé, és segít, hogy igényeid találkozzanak az övéivel. 

Hogyha introvertált vagy, tervezz egy kis időt egyedül minden nap. Például állítsd meg az autót egy kereszteződéssel a napközi előtt és hallgasd meg a kedvenc dalodat, mielőtt a gyerekeidért mész. Tegyél egy sétát a tó körül, egyedül vagy egy közeli baráttal. A helyett hogy a zöldségeshez rohansz szombat délután, szunyókálj egyet, akkor is, ha csak mogyoróvajas kenyeret tudsz készíteni vacsorára majd.

Ha pedig extrovertált vagy, gondoskodj arról, hogy legyen körülötted másik felnőtt, hogy beszélgethess. A délutáni alvás alatt inkább hívj fel egy barátot, minthogy egy újabb adag ruhát hajtogatnál össze. Építsd be a napirendbe egy, amikor a gyerekek alszanak időt, beszélgetésre a pároddal vagy más felnőttel. Ezek a tevékenységek néhány percet adnak neked a kimerült agyad és tested pihentetésére, táplálod magad, így tudod táplálni gyermekeidet.

 Ezt muszáj a szülőknek megtenni. Ha nem emlékszel, hogy mikor töltöttél 20 percet egy kellemes fürdőzéssel, vagy mikor hagytad a gyerekeket bébiszitterre, hogy el tudj menni barátokkal, itt az idő, hogy feltöltődj. Hogyha úgy érzed, hogy teljes képtelenség felkelni a kanapéról, és végig az élénk gyerekkel kell maradni, energiabankod ki fog merülni. Itt az ideje, hogy tartalékot képezz! 

Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod az energiatöltődés módjait.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése