2014. április 1., kedd

A viselkedés szempontjából a legproblémásabb alaptermészeti jellemző:

Az impulzivitás: 

Nagyon tetszik Kurcinka szemléletes leírása az impulzivitásról, ahogy egy tűzijátékhoz hasonlítja:
"Emlékszem, amikor egy wisconsini strandon ültem, néztem a július negyedikei tűzijátékot. Egy tompa puffanás aztán egy huss, mintha egy öreg tragacs besülne és elszáguld megbizsergetve füleimet. Szemeimet elvakították a piros, arany és kék felvillanó fények. „Oh, ah, „ a tömeg morajlott. Libabőrös lettem az izgalomtól, várva a következő szenzációt. Nem ezt vártam. Óriási robbanás hallatszott, és tűzgolyók estek a tömegbe. Sikolyok törtek ki az éjszakában, és az izgalom pánikká változott. A meleg, mély homok megkarcolva az arcomat, menekülő lábak hangjától volt hangos. A tűzijáték raktára felrobbant és a földel lett egyenlővé. Az energia hibásan kivált és rosszul irányítva átalakult a gyönyörből rombolássá." 
 

www.facebook.com/rosszagyerek

Nem kell aggódnunk az impulzivitásuk miatt. Nagyon úgy tűnhet, hogy a reakciójuk teljesen kiszámíthatatlan, a tények azt mutatják, hogy az impulzivitás a test fiziológiai reakciója. 

Ezt el lehet csípni, amikor épül (legalábbis legtöbbször) és fel lehet építeni stratégiákat, hogy megakadályozzuk még mielőtt a kirobbanása megtörténik. Tudunk segíteni az élénk gyerekeknek megérteni és elfogadni az impulzivitás erejét, és megtaníthatjuk kontrollálni ezt, a helyett hogy ez az erő uralná őket. 

Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod a dührohamok kezelésének alapjait.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése