2014. május 19., hétfő

"Egyedül nem megy!" -emlékeztek erre? Mint szülő sem megy egyedül


Ha a közepében vagy és megakadtál, tudnod kell mikor lépj hátra, és hívj segítséget. Használj arckifejezéseket vagy szavakat ami érthetően jelez „Most van a segítségedre szükségem!” Ez szükségszerű, hogy az élénk gyerekek szülei együttműködjenek. Ez nem a bukás jele, hogy másokat megkérsz. Ez felismerése, és elfogadása saját indulataidnak és korlátaidnak.
Hibáztatni és nevetségessé tenni mást, növeli az indulatokat. A csapatmunka létfontosságú. Beszélni kell arról, hogyan reagálsz, ha gyermeked izgatott. El kell döntened, hogyan segíthetsz és hogyan támogathatjátok egymást. Az által, hogy együttműködtök, kihúzod a méregfogát gyermeked erős reakcióinak. Mentőkötelet teremtesz ezzel, ami megakadályozza, hogy bekerülj a piros zóna szakadéka.
Ha teljesen reménytelen pároddal az együttműködés, keress tanácsadást, ahol heti találkozókat szervezve tudtok együttműködni. Gyermekeidnek szükségük van arra, hogy együtt tudjatok működni, ahhoz hogy a zöld zónában tudjanak maradni, ahol nyugodtak, és nyitottak irányításodra.
Amennyiben egyedülálló szülő vagy, és úgy gondolhatod, hogy senkit sem tudsz segítségül kérni. Az egyedülálló szülők gyakran emlegetik: „Mi van akkor, ha felhívom és megszakítom az étkezésüket, vagy családi programjukat?” vagy, „Senkit sem akarok zavarni.” De a jó barátokat nem lehet zavarni. Értékeli a segítség nyújtás lehetősége és az adás öröme. Nézz valaki után, akit ismersz, kedveli gyermekedet és nem kritizál téged, vagy a gyermeket. Meg kell abban bíznod, hogy támogatnak téged, és nyugodtan hívhatod őket. Mint élénk gyermek szülője, tudnod kell jól használni lehetőségeidet.

Ha szeretnéd megtanulni, hogyan szabályozd indulataidat gyere el képzésemre, melynek első része itt érhető el:

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése