2014. június 16., hétfő

Megváltoztathatóak a hozott szabályok? -Tárgyalástechnika




Mi van akkor, ha megoldás, amit kitaláltatok nem működik, vagy ha miután megpróbálod, te vagy gyermeked úgy dönt, ez nem elfogadható? 
Meg tudod védeni mindenkinek az érdekeit az által, hogy egyetértetek egy későbbi időben való megoldás kiértékelésben.
 Magától értetődően néhány megoldást nem szükséges kiértékelni – mint például a jégkocka az almalében – de lehet, hogy egyetértesz, hogy 1 óra tévézés naponta megengedhető. 
Ez csak később történik meg, amikor gyermeked rájön arra, hogy az egy órás határidő azt jelenti, hogy le kell kapcsolni a TV-t a focimeccs kellős közepén, vagy te veszed észre, hogy olyan műsort választott ami nem engedhetsz meg neki. 
Egy betervezett kiértékelés mindkettőtök számára lehetővé teszi kimondani a panaszokat és aggodalmakat, és előjöhettek egy még elfogadhatóbb megoldással. Ez kinyitja a még kreatívabb megoldások tárházát, mivel tudod, hogy van lehetőséged meggondolni magad.
Ez nem jelenti azt, hogy feladjuk szülői ellenőrzésünket, hogy néha igent mondunk, amellett megengedjük élénk gyermekünknek, hogy kipróbáljon egy új ötletet, vagy előjöjjön egy probléma megoldással. 
Valójában lényeges áttörést jelent, ha ráébredünk a kitartó gyerekek jó problémamegoldó képességére. Ez segít nekik hogy befejezzék a vitát mielőtt egyáltalán elkezdődne.

 

Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod a kitartó alapterészet kezelésének alapjait.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/



Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése