2014. június 2., hétfő

Ugye szerinted is nagyon hasznos, ha valaki kitartó.

Remélem hasznos tanácsokat olvashattál a szünidővel kapcsolatban az elmúlt héten.

Ma viszont folytatnám a második alaptermészeti jellemzővel, a kitartással:

Az élet a „csiszolatlan gyémánt” kitartó élénk gyermekkel nem könnyű. 

Nemet mondani ezeknek a gyerekeknek, keresztezni erőfeszítéseiket, dühüket kockáztatjuk. Még egy csecsemő is hihetetlenül határozott és erős. Lökdösődnek, ahol más gyerekek nem lökdösődik. Követeléseik erőteljesebbek, mint más gyerekek követelései. És ők soha nem adják fel. Közel lehetetlen levegőnek nézni őket, vagy megzavarni. Minden esetben szemtől szemben találkozunk velük, készen állva egy veszekedésre.
A kitartás egy alaptermészeti jellemző, amely főszerepet játszik a hatalmi harcokban. Az élénk gyermekeknek szükségük van, akarják és keresik a hatalmat. De meg tudjuk tanulni megválasztani ütközeteinket bölcsen. Nem szükséges minden nap harcolnunk. Az által, hogy meghatározzuk gyermekünk hajtóerejének eredetét, és cél orientáltságát, meg tudjuk tanítani nekik összeterelni kitartásukat helyesen --hogy előnyként használja és ne fegyverként. Egy probléma megoldó család tudunk lenni, ahol egyikünk céljaihoz a kitartás és az elkötelezettség ünnepelendő, és a képesség, hogy másokkal együttműködjön, egy élesítendő készség. 
 Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod a kitartás kezelésének alapjait.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése