2014. július 7., hétfő

Ne félj megállítani őket!


Az élénk gyermekek szeretik ellenőrizni a határokat, mennyire szilárdak. Ezért többet kísérleteznek mint az átlag gyerekek. 

Amikor gyermekünk elárasztja vízzel a fürdőszobát, vagy szanaszét dobálja a reggelizőpelyhet a konyhában, veri a testvérét, azt mondja, hogy utál bennünket, vagy akár mit csinál, ami megszegi a szabályainkat válaszul, meg kell őt akadályozni. 
Ez a mi feladatunk megtenni, még akkor is, ha fáradtak vagyunk, etetjük a csecsemőnket vagy beszélgetünk épp egy baráttal a telefonon. 
Megakadályozni a rossz viselkedést, utána kell mennünk, lehajolni hozzá, megérinteni és mondani,„Fejezd be” nem éles hangon, nem hangosan, de határozottan.
 A fejezd be hatékonyabb szónak tűnik, mint a nem. 
A nem szó vitáért könyörög egy kitartó gyerektől. 
A fejezd be mindent elmond: kiszállni, kergetni, maradj állva, állj meg, elég már! Majd rá tudod vezetni egy helyes tevékenységre, vagy megtaníthatod neki a szavakat, amiket szeretnéd, hogy használjon. Mondhatod,”Hagyd abba a tesó ütlegelését. Meg tudod neki mondani, hogy nem akarod neki odaadni azt a játékot.”
De mi van akkor, ha nem állnak le? Mi van, ha köpködnek egymást tiporják, üvöltenek és nyafognak? 




Ezt fejtem ki holnap

Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod a kitartó alaptermészet kezelésének alapjait.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése