2014. augusztus 21., csütörtök

Dolgozzatok együtt!



Az alapos megfigyelő gyermeknek általában alapos megfigyelő szülője van. Akár csak gyermeked te is nehezen döntöd el, melyik az az információ ami számodra a legfontosabb. Nem könnyű dolog, főként ha te saját figyelmed is könnyen elterelhető.
Ha tudomásul vesszük, hogy saját figyelmünk is könnyen elterelhetőt, segít nekünk abban, hogy világosabban beszéljünk élénk gyermekünkhöz. Fontos, hogy rászoktassuk magunkat, hogy figyelmen kívül hagyjuk a zavaró körülményeket és ne hagyjuk, hogy letereljenek bennünket az utunkról, ha csak nem ezt választjuk szándékosan. Könnyebb mondani, mint megtenni, ha egy olyan háztartásban élsz, ami tele van gyerekekkel. Legközelebb, ha épp az élénk gyermekeddel foglalkozol, és közbevág egy másik gyerkőc, vagy a telefon, vagy kopognak az ajtón, kérdezd meg magadtól, „Meg kell változtatnom a fókuszomat, vegyem fel a telefont, a másik gyerekre is figyeljek, megnézzem ki van az ajtónál, vagy visszatérjek hozzájuk később, és folytassam a dolgot élénk gyermekemmel?
Oszd meg gyermekeddel a technikákat, ami segít téged fókuszálni. Amikor megszakítanak valami közben és úgy érzed, hogy muszáj azt a másikat csinálnod.
Gyorsan tanul a példádból. Ha tudod, hogy te és gyermekeid valamire muszáj, hogy koncentráljanak, keress egy csendes biztonságos helyet a munkához vagy játékhoz. Meg fogsz lepődni, hogy sok alapos megfigyelő gyerek képes megcsinálni a leckéjét miközben szól a rádió. Azt gyanítom, azért, mert a zene lenyugtatja őket, elfed más zajokat, ami lehet, hogy megszakítja koncentrációjukat. 
Ha sikeresen végzik feladatukat, nem szükséges veszekedni velük, hogy lekapcsolják a rádiót. 


Kép forrása: http://centralathlete.com/fitness/m-o-m-master-multasking-suck-everything/#.U-ymDaPCfPo

Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod az alapos megfigyelő alaptermészet kezelésének alapjait.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/



Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése