2014. augusztus 8., péntek

Hogyan közvetítsd üzeneteidet?




 Kísérletezz gyermekeddel. Akkor reagál a legjobban, ha szóban mondod neki, hogy megtegyen valamit, vagy amikor felírod vagy lerajzolod neki? 
Mi történik, ha elénekled neki? 
Az egyik leghatékonyabb iskolai technika az „elpakoló” ének. Az egyszerű vékony hang, amely lágyan emlékeztet bennünket, „itt az idő, hogy félrerakd amit csináltál, hogy uzsonnázhass.” (Az angol nyelvterületeken az oktatási intézményekben, kezdve a bölcsődéktől mindenhol használják az „It is time to pack away pack away pack away all things now, és hasonló dalocskákat. A hazai Montessori intézményekben a pakoláshoz, ébredéshez használnak a pedagógus által választott egy bizonyos zenét, hogy a gyerekek beazonosíthassák a tevékenységet.- a szerk.) 
Ha nem énekelsz változtasd meg hangszínedet. Robot hang például, vagy suttogás könnyen felhívja gyermeked figyelmét. Variáld a technikákat, amelyek a leghatékonyabbak számodra, vagy használj néhányat egyszerre akár.
Amikor variálod, könnyebb az üzenetet küldeni egynél többször, a nélkül hogy úgy érzed ismétled magad, vagy akadékoskodó lennél.
Az érintés úgy tűnik egy nagyon fontos útja a jelzésnek egy élénk gyereknek, hogy az üzenet fontos.
 Ez az érintés kritikus,  hogy a gyermek fókuszálni tudjon az információra amit nyújtunk nekik. Próbáld meg felhívni gyermeked figyelmét egy lágy érintéssel. 
Amint megtapasztaltad mely technikák a leghatékonyabbak saját gyermekednél, tanítsd meg neki, mit csinálsz. Tanítsd meg neki, hogy kérjen útmutatást írott formában vagy üljön közel a pedagógushoz, hogy könnyen megérinthesse és figyelmeztethesse. 

Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod az alapos megfigyelő alaptermészet kezelésének alapjait.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése