2014. augusztus 27., szerda

  ÁLLÍTSFEL NAPIRENDET



A napirend a támpont egy élénk gyermek számára, aki lassan alkalmazkodó.
A napirend előrelátást és biztonságot nyújt nekik, a gyermek kezébe adva az irányítást kis világuk felett. Amikor az élénk gyermekek képesek irányítani, gyorsabban tudnak átállni.
Ami zaklatottá teszi őket, az a meglepetés.
Ha elvárhatnak egy kitűzött ébredési időt, uzsonna időt, és étkezési időket, és kijelölt időket kedvenc tevékenységekhez előreláthatják, mi fog következni, és maguk kezdik meg az átmenetet. A napirend csökkenti a kényelmetlenségüket, és lehetővé teszi számukra, hogy máshova csoportosítsák át energiájukat.
Az alkalmazkodóképesség nem történet, ha gyermeked tudja előre mire számíthat. Néha az által hogy készítesz egy napirendet, megnyered együttműködését, egy olyan gyerekkel aki kényelmetlenül érzi magát a változásoknál. Ez nem azt jelenti, hogy soha többet nem lesz váratlan esemény körülötte. Természetesen előfordul, de korlátozod a számukat, tudva milyen nagy kihívás élénk gyermekednek a gyors válasz az átmenethez.

Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod a lassan alkalmazkodó alaptermészet kezelésének alapjait.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése