2014. október 14., kedd

A dührohamok fajtái és okai:


 
Az élénk gyermekek az érzelmi barométerei a családnak. Ösztönösen felfog minden stresszhormont a családi rendszerben, felszívja és robban.

  Az élénk gyermekek genetikai alkotóeleme egy tendenciát mozdít elő erőteljes reakciókhoz sokkal sebezhetőbbé teszi őket a túlcsorduló dührohamok felé – amely az érzelmek áradása, ami túlterheli őket és gyengíti az alaptermészetből fakadó képességüket, hogy megbirkózzanak a helyzettel. Kurcinka szerint a legtöbb dühroham, amit az élénk gyerekek élnek át tulajdonképpen túlcsorduló dühroham. Nem szándékosak. Nem manipulálni akarnak.
Ezért a szokásos tanácsok egy alkati dühroham kezelésénél nem működnek. Ezek azok a dührohamok, amikor nem tudja kezelni az érzelmeit. 
 Egy túlcsorduló dühroham pedig napok alatt épül, ezért nem lehet megállítani, úgy hogy figyelmen kívül hagyjuk, mivel gyermeked egy alaptermészetből fakadó dologgal küzd, tulajdonképpen egy fizikai reakció gyújtópontja és egyértelműen a piros zónába küldi őt. Gyermekednek szüksége van rád, hogy felfedezze az érzelmi áradat forrását és megállítani. Szüksége van segítségedre és irányításodra, hogy lenyugtathassa magát és visszanyerhesse önuralmát. E nélkül az irányítás nélkül, még órákig fog őrjöngeni mivel a bensőbe visszafojtott vad érzelmek kifakadtak elengedve egy szélvihart. 

Ahogy egy öt éves kifejezte ezt apukájának, miután kiakad az autóban egy dugó során New Yorkban, „Meg akartam állítani apa, de ez olyan mint azok az emberek, akik nem tudnak leszokni a cigiről. Tényleg nem tudtam abbahagyni.”

Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod a dührohamok kezelésének alapjait.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése