2014. október 17., péntek

A dührohamok forrása:



TE:

 

Gondolj az utolsó alkalomra, amikor kiabáltál, esküt tettél vagy rácsaptál a konyhapultra. Ez egy felnőtt dühroham: egy szervezetlen módon történő érzelmi túlcsordulás, amikor a piros zónába kerülsz. 
 
  • Lehet, hogy azért kezdődött mert alaptermészetileg aktív vagy, de egész nap kénytelen voltál egy unalmas tárgyaláson ülni, borzasztó nagy szükséged lenne mozgásra. 
  • Lehet, hogy azért mert lassan alkalmazkodó vagy és a mai munkanapod tele volt meglepetésekkel. 

Ugyan ez történik gyermekeddel.

GYERMEKED: 

 


Legközelebb, amikor gyermeked hangoskodni és dühöngeni kezd, készíts egy képzeletbeli listát milyen alaptermészeti jellemzői vannak. Egy vagy több jellemző is lehet a forrása az „áradatnak” annak az erőnek, ami megakadályozza a képesség kibontakozását ami segítené őt, hogy megbirkózzon a helyzettel, átlökve őt a piros zónába. Mindig, amikor gyermekednek dührohama van, írd le, hol és mikor történik és a nap melyik szakában. 
A dührohammal nem téged akar kiakasztani, gyengíti alaptermészetből fakadó képességüket, hogy megbirkózzanak a helyzettel

Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod a dührohamok kezelésének alapjait.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése