2014. december 16., kedd

Miért nem alszik a gyerek?


Az ébrenlét és az alvás ellentétes állapotok.A legsebezhetőbb pontja a gyermeked elalvási képességének az az, amikor az agy muszáj „átkapcsoljon” az egyik állapotból a másikba.Az élénk gyerekeknek kihívásnak találják ezt az átkapcsolást.

Azért, hogy átcsúsznak az alvásba könnyen, és jól aludnának, gyermekednek nyugodtnak kell lennie! 

Amikor a nyugodt energiák zöld zónájában van, agya azt mondja neki, hogy biztonságos elaludni. Bármi ami megakadályozza a biztonságtudatot és a piros zónába löki élénk gyermekedet sokkal nehezebbé teszi az elvalvást számára. Ezért olyan fontos megvizsgálni a tanácsot, amit kaptál. Alaposan megvizsgálva határozd meg, hogy az ajánlott stratégiák illenek-e a gyermek alaptermészetéhez és megnyugtatják vagy felzaklatja és sürgeti-e az alvást.


Egy élénk gyermek szülőjének, mivel a legfrusztrálóbb dolog amivel szemben állunk, hogy ami más gyerekeknél működik nem működik a miénknél. Csapdában vagyunk – találkozzunk gyermekünk szükségleteivel vagy találkozzunk a társadalmi elvárásokkal.


Hallgass gyermekedre, bízz az üzenetben amit küld feléd, és védd meg őt.  
Hogy megakadályozzuk azokat a napi harcokat az élénk gyermekkel, kreatívnak kell lennünk, észre kell vegyük egyéniségüket és elég erősnek kell lenned néha, hogy ellenállj a tömegnek. 

A végeredmény ezeknél a gyerekeknek, hogy jobban akarnak velünk együttműködni – és hosszútávon pedig egy sikeres gyerek.


Ha szeretnéd megtanulni, hogyan segítheted gyermeked alvását, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft).

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/

vagy a hanganyagos, illetve élő képzésemre célzottan csak az alvással kapcsolatban:

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése